Xtrackers MSCI China UCITS ETF aangekocht / eerste tracker!

In tegenstelling tot wat ik vanochtend nog schreef op de blog hebben we toch nog een aankoop gedaan vandaag. Bij het niet wegzakken van de Europese beurzen besloot ik heel snel een ETF die ik al even volgde aan te kopen. Uiteindelijk is de eerste ETF die ik aankoop de Xtrackers MSCI China UCITS ETF in EUR onder ticker XCS6 in Frankfurt. We kochten 120 shares aan €16,72:

tracker china etf

Deze ETF geeft ons eindelijk wat exposure in China, een markt waar we waarschijnlijk weinig losse aandelen gaan kopen omdat we er eigenlijk te weinig kennis over hebben. Een tweede fonds of ETF kan dus wél nog, maar zal waarschijnlijk niet voor heel snel zijn.

Waarom koos ik deze tracker?

  1. De aanwezigheid van Alibaba Group, Tencent Holdings en China Construction Bank. Alle drie deze aandelen staan op mijn watchlist. Deze drie aandelen zijn goed voor zo’n 35% van het vermogen van deze ETF; waar ik me erg comfortabel bij voel.
  2. Het kostenpercentage is lager dan de meeste andere Chinese ETF’s die ik boeiend vond. Heel vaak zat alles rond de 0.75-0.80%; deze staat op 0.65%.
  3. Hoewel de grote spelers in deze ETF geen grote dividenduitkeerders zijn, zijn heel wat Chinese bedrijven dat wel. China Construction Bank, Ping An Insurance, Industrial and Commercial Bank of China en Bank of China LTD zijn enkele boeiende dividend-uitkeerders in de ETF.
aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.