Wie ben ik?

Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Als er financiële middelen over waren werd dit in mijn eigen huis geïnvesteerd, veel écht investeerbare middelen had ik niet.

Aandelenbeurs FotoDaar is in de loop van de voorbije jaren een klein beetje verandering in gekomen; en dus is het idee van een deel van mijn persoonlijke reserves in aandelen te investeren beetje bij beetje opgekomen.

De COVID-19 crisis gaf me dé impuls om ook echt in actie te schieten. Ik had plots wat meer tijd om mezelf wat kennis aan te leren; en de markten gaven plots wel wat interessante mogelijkheden. Spijtig genoeg heb ik met daadwerkelijk investeren gewacht tot eind mei 2020 – en dat zal dan ook het startpunt van mijn portfolio worden.

Ik stortte €25.000 op mijn BinckBank account in de laatste week van mei. De bedoeling is om tegen het einde van de maand juni zeker nog €15.000 à €20.000 extra toe te voegen, en zo tegen de zomer met +/- €50.000 aan het werk te kunnen gaan. Ik zal daarna maandelijks een deel van mijn loon bijstorten; en wou deze blog gebruiken om jullie een inzicht te geven in hoe ik probeer een value-portfolio uit te bouwen voor de lange termijn.

Ik hoop verder binnenkort ook een degiro-account te openen en daar vooral mijn ETF’s en Fondsen te bundelen. Momenteel is dat nog even in de wachtrij, maar hopelijk kunnen we ook daar snel aan de slag.

Ik wil jullie alvast bedanken voor jullie bezoek aan mijn website. Ik wil ook mijn websitebouwer Inbound bedanken voor hun hulp om deze website snel en betaalbaar online te krijgen.