Weekendupdate 1: 30/05/2020

De bedoeling is dat ik gedurende het weekend af en toe een échte statusupdate geef over waar mijn portfolio zich momenteel bevindt, wat de short term results zijn en waar we bepaalde plannen hebben. Deze eerste week was natuurlijk één van de meest turbulente die we ooit zullen hebben aangezien we nu écht de basis hebben gelegd van ons portfolio. Vanaf de volgende update zullen er natuurlijk maar incrementele verschillen zijn.

De eerste week was goed voor 3 duidelijk lessen:

  1. We gaan grotere aankopen doen dan +/-€1.000. Op deze aankopen wegen de kosten van BinckBank te hard door; en we maken het onszelf alleen maar moeilijker.
  2. De USD was wat zwakker het tweede deel van de week, waardoor we een dubbele impact hadden in ons resultaat. Zoals jullie weten is dit echter een bewuste keuze, en gaan we daar waarschijnlijk in beide richtingen nog mee geconfronteerd worden de komende maanden/jaren. We gaan hier moeten rekening houden dat de USD zeker short term een échte impact kan hebben op onze resultaten.
  3. Onze kleine positie in Yamana Gold is een goeie hedge. We gaan op zoek naar andere boeiende aandelen in deze sector om bij een volgende dip van de goudprijs aan te kopen. Tips welkom in de comments-sectie.

We zullen in deze weekendupdates zeker ook de uitgekeerde dividenden gaan bespreken. Natuurlijk is dat nu nog niet relevant; maar met toch enkele sterke dividend-stocks in ons portfolio hoop ik natuurlijk dat dat binnenkort wél te kunnen doen.

Plannen voor de komende week

Als de markt het toelaat zou ik mijn laatste niet-geïnvesteerde kapitaal ook willen investeren. Ik mik op nog enkele aristocratische dividend-earners om een goeie basis te leggen. Op de shortlist staan Coca-Cola, Wells Fargo en BP.

Verder wachten we op goeie inkoopmomenten in Crown Castle International, American Express, Duke Energy Corp en Solvay. Ik hou jullie vanzelfsprekend op de hoogte.

Het snelle overzicht

  • Origineel geïnvesteerd: €25.000,00
  • Niet-geïnvesteerd kapitaal: €5.844,55
  • Waarde effectenportefeuille: €18.859,81
  • Totaal vermogen: €24.704,36
  • Ongerealiseerd resultaat (ex-forex): -0,87% | -€166,48
  • Totaal resultaat: -1,19% | €-295,64

Het visuele overzicht

portfolio 30 mei 2020

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

One thought on “Weekendupdate 1: 30/05/2020”

  1. Succes volgende week! Lijkt alleszins dat het sentiment waarop Brussel en Amsterdam zijn afgesloten daarna keerde in de VS; wat wel eens mooie opening voor je Europese aandelen zou kunnen betekenen, al begrijp ik ook wel dat je hier niet voor de korte termijn zit te werken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.