Saxo Bank onthult aanzienlijke tariefverlagingen voor beleggers

saxoSaxo Bank zet een nieuwe stap in het toegankelijker maken van beleggen voor een breed publiek. De bank, bekend om haar innovatieve platform en app, heeft recent aangekondigd dat zij vanaf 8 april 2024 haar tarieven voor een breed scala aan Zelf Beleggen-producten zal verlagen. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke mijlpaal in Saxo’s voortdurende inspanningen om beleggen toegankelijker en voordeliger te maken.

Als klant van Saxo ben ik natuurlijk heel blij om te zien dat Saxo de nodige stappen zet om écht competitief te blijven in de markt.

Overzicht van de nieuwe tariefstructuur

Aanpassingen in tarieven voor aandelen, ETF’s, obligaties en warrants

Saxo Bank stapt over op een tariefmodel dat een vast percentage combineert met een minimumtarief per transactie voor aandelen, ETF’s, obligaties en warrants. Deze wijziging resulteert in significante kostenbesparingen voor beleggers.

  • Euronext Brussel: Voor transacties met aandelen en ETF’s wordt nu een tarief van 0,05% gehanteerd, met een minimum van €2,00, een forse verlaging van het eerder minimum van €7,25.
  • Amerikaanse beurzen Nasdaq & NYSE: Hier geldt eveneens een tarief van 0,05%, met een minimum van $1,00 per transactie, verlaagd van het vorige minimum van $11,75.
  • Obligaties: Het tarief is vastgesteld op 0,08%, met een minimum van €5,00 per transactie, voorheen €7,25.
  • Warrants: Beleggers betalen nu een vast tarief van 0,05% met een minimum van €2,00 per transactie, eerder was dit €7,25.

Veranderingen in tarieven voor turbo’s

Saxo Bank introduceert een vast tarief voor transacties met turbo’s, onafhankelijk van de omvang van de transactie.

  • Saxo Turbo’s: €1,00 per transactie, waarbij Saxo ook profiteert van een deel van de overnight interest en de bid/ask spread.
  • Niet-Saxo Turbo’s: €9,00 per transactie.

Aanpassingen in tarieven voor opties en futures

De bank heeft de kosten voor opties en futures aanzienlijk verlaagd door een vast tarief per contract in te stellen.

  • Opties: Nu €1,00 per contract in EUR of $1,00 per contract in USD, een aanzienlijke daling van de vorige tarieven van respectievelijk €2,45 en $2,95.
  • Futures: Deze contracten kennen nu een tarief van €2,00 in EUR of $2,00 in USD, eerder €4,50 en $5,45.

Vrijstellingen en verlagingen

  • Niet-beursgenoteerde beleggingsfondsen: De aankoop en verkoop van deze fondsen zijn nu vrijgesteld van kosten, hoewel Saxo een vergoeding ontvangt van de fondshuizen.
  • Wisselkoerskost: Deze is gereduceerd tot 0,25%, een halvering van het vorige tarief.

De aangekondigde tariefwijzigingen door Saxo Bank vertegenwoordigen een significante vooruitgang in het streven naar meer toegankelijkheid en betaalbaarheid in de wereld van online beleggen. Met deze stappen benadrukt Saxo haar toewijding aan het bieden van concurrerende tarieven en het verlagen van de drempels voor beginnende en ervaren beleggers. Voor een volledig overzicht van alle wijzigingen, inclusief de toepasselijke beurskosten, wordt verwezen naar de informatie op het platform van Saxo Bank onder ‘Handelsvoorwaarden & kosten’.

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.