De fondsen die we momenteel overwegen…

Zoals jullie ondertussen wel gezien hebben geloven we heel erg in diversificatie, risicospreiding en USD hedge tegenover onze real world inkomsten in EuroMet deze drie zaken in ’t achterhoofd zal het jullie niet verbazen dat we ook wel verwachten om enkele fondsen in ons portfolio op te nemen.

Waar kijken we naar in een fonds

Ik heb voor mezelf twee belangrijke zaken genoteerd die ik verwacht in de fondsen die ik selecteer:

  1. Een relatief hoog en een stabiel dividend, liefst frequent uitbetaald.
  2. Een goede spreiding tussen sectoren; en waar mogelijk ook geografisch (maar dat vinden we minder belangrijk).

De koplopers

Ik heb twee potentiële fondsen uitgezocht, en zal deze dit weekend nog wat verder gaan onderzoeken – maar ze lijken momenteel alvast te voldoen aan de twee punten hierboven.

Sector breakdown pff

Op deze link kan je alle info vinden over dit fonds.

sector breakdown DES

Op deze link kan je alle info vinden over dit fonds.

De kans is relatief groot dat ik in beide fondsen een positie neem in de komende maanden. Ik reken hier voor een groot deel op het dividend voor de return, maar ga er toch ook vanuit dat zeker de US Small Caps voor een stevige return kunnen zorgen over de komende maanden.

Hebben jullie nog andere tips? Zijn er fondsen die frequente en hoge dividenden uitkeren die jullie in ’t oog houden op de Amerikaanse markten?

 

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.