Gekke beursweek: Rally leek unstoppable… tot donderdag. Onze week in detail.

nasdaq

De beursrally leek niet te stoppen tot en met woensdag. Onze portefeuille ging voor het eerst boven de 5% totaalrendement, en onze tech-exposure klom op sommige posities tot +50% rendement. Natuurlijk ging er eens een correctie komen; maar het was onduidelijk wanneer dit zou gebeuren…

Tot donderdag. Nasdaq, met op kop Tesla, Apple, Google en Microsoft kreeg zware klappen, en hoewel de S&P het nog even groen hield was de rollover in de vroege namiddag compleet en ging de hele beurs kopje onder. Een snelle drop; maar natuurlijk peanuts in vergelijking met de rally sinds eind maart.

Vrijdag ging het verhaal verder, tot de vroege avond. De close zat toch uiteindelijk zo’n 2% boven de bottoms van de dag – en het maakt dat de schade uiteindelijk beperkt bleef op de meeste van onze posities. Toch waren donderdag en vrijdag samen goed voor zo’n 2.5% verlies op onze gehele portefeuille. Spijtig.

Transacties van deze week (allemaal DEGIRO)

Beperkte activiteit deze week. Heel wat pogingen die uiteindelijk niet doorgingen, en dus een korter overzicht:

  1. Heel wat actie op Limbach Holdings deze week. We kochten 84 aandelen bij op maandag aan $5,35. Het bracht de gemiddelde aankoopprijs voor onze positie op $5,76. Op woensdag verkochten we 134 aandelen aan $6,25 – en op vrijdag verkochten we nog eens 50 aandelen aan $7,49.
  2. We kochten 60 aandelen Sabre Corp bij op maandag aan $6,95. Onze positie kwam zo op 240 aandelen met een gemiddelde aankoopprijs van $6,96. Sabre Corp sloot de week af op $7,60.
  3. We verkochten 376 aandelen ZAGG aan $3,44 voor alweer een mooi rendement op dit aandeel. We behouden nu nog 500 aandelen met een gemiddelde aankoopprijs van $3,29.
  4. Op woensdag kochten we de TESLA dip aan $418 en verkochten terug op $431 een kwartiertje later. Drie aandelen goed voor een snelle winst.
  5. We kochten 2 aandelen Alibaba Group bij aan $280 op donderdag. Dit is een heel stuk boven onze vorige aankoopprijs, maar goed – we behouden een gemiddelde aankoopprijs over onze 7 aandelen Alibaba van $258,89.
  6. We kochten drie aandelen NVIDIA Corp in twee keer over donderdag en vrijdag gespreid. We hebben nu drie aandelen NVIDIA in portefeuille met een gemiddelde aankoopprijs van $509,83. Met hun aankomende 3000 series videokaarten hoop ik op een prachtig 2021 voor NVIDIA.
  7. Als laatste kochten we nog 10 aandelen JD.com aan $78 op vrijdag.

Een rollercoaster deze week. Volgende week is op maandag de VS gesloten voor Memorial Day, dinsdag dus een belangrijke graadmeter voor de houdbaarheid van deze Tech-boom. Ik zoek zeker nog entries voor Microsoft, Apple, Qualcomm en Micron – dus indien we verder wegzakken zal ik een netto-koper zijn in tech.

Hieronder een overzicht van de stand van zaken van onze portefeuille vandaag:

Laatste update: 05/09/2020
Origineel geïnvesteerd: €102.500,00
Totaal in cash: €2.248,31
Waarde effecten: €102.623,04
Totaal vermogen: €104.871,35
Totaal resultaat: +2,31% | +€2.371,35

overzicht 5 september 2020

overzicht 5 september 2020 visueel

 

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.