Rode week afgesloten met donkerrode vrijdag: heel wat DCA-werk

Een slechte week voor onze portefeuille werd vandaag afgesloten met een zeer slechte vrijdag. Heel wat van onze corona-plays kregen door al deze second wave geluiden zware klappen. Ook de mindere recuperatie zowel in de VS als in Europa begint toch wel wat te wegen op de V-shaped recovery.

Maar goed, we blijven rustig verderbouwen – en we voegden iets meer geld dan verwacht toe deze week om zeker te kunnen blijven DCA-en. Heel wat orders vandaag; heel wat orders gehit ook door de grote dips. Ik overloop graag:

  1. We kochten 63 aandeen Methanex aan $18,41. Methanex is een giga-speler in de methanolmarkt, en een sterk bedrijf. Veel wijst op een beginnende recovery in deze sector; en dus pikken we dit aandeel graag op met een stevige discount.
  2. We kochten nog 160 aandelen TUI AG aan €3,25 om onze positie te DCA’en tot een gemiddelde aankoopprijs van €3,526. Het aandeel zakte uiteindelijk nog wat verder weg om te sluiten op €3,215.
  3. We kochten 15 aandelen Fraport aan €33,06. Het eindeel sloot uiteindelijk aan €33,04. We hebben nu Fraport zowel in onze BinckBank als in onze DEGIRO account. Beetje ingewikkeld – maar aan ons om het goed op te volgen.
  4. Hetzelfde verhaal bij Royal Dutch Shell. We kochten 40 aandelen aan €12,70. Het aandeel sloot op €12,688 – en ook hier hebben we dus over de twee brokers een gemengde positie om uit te rekenen.

We kochten vanochtend ook al een Chinese ETF bij om dus een échte koopdag te genereren. Ik zorg morgen nog voor een duidelijk weekendoverzicht; en begin nu al te hopen op een betere week volgende week.

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.