We zijn vertrokken: eerste aankopen gepland

Vandaag heb ik mijn eerste storting van €25.000 op BinckBank aangekregen. Mijn bedoeling is om vandaag reeds mijn eerste aankopen te doen met aankoophoeveelheden rond de €1.000 per aandeel. Er zijn een aantal bedrijven waar ik zeker snel in zal willen instappen:

Zoals jullie zien neem ik meteen een rustige en ietwat saaie start. Met Alphabet, Facebook en Qualcomm ga ik meteen voor een aantal Tech-giganten. Kinepolis Group als lokale entertainment-keuze lijkt me redelijk safe; Johnson & Johnson is een ietwat riskantere keuze in de pharma-space; en met Yamana Gold gok ik op een gezond bedrijf en toch ook wat goud-based zekerheid. Zurich Insurance is mijn eerste financiële aandeel; ik verwacht er hier zeker nog enkele aan toe te voegen.

Het zal jullie opvallen dat ik heel wat aandelen in USD aankoop. In mijn professionele activiteit ben ik erg afhankelijk van de USD-prijs: een dure dollar kost mij erg veel. Door in mijn persoonlijke portfolio voldoende Amerikaanse aandelen te voorzien hedge ik alvast een deel van dat risico: een goedkopere US Dollar zal mijn in mijn portfolio hier zeker wat geld kosten; maar dat zal ik op dat moment in mijn professionele activiteit zeker goedmaken. In de andere richting is dat natuurlijk ook het geval.

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.