€20.000 grens gepasseerd

We zijn deze week de magische grens van de €20.000 winst gepasseerd. We hebben heel wat voordeel kunnen halen uit de prachtige run die de beurzen de voorbije weken hebben gehaald, en zowel onze HODL-portefeuille op BinckBank als onze meer actieve portefeuille bij DEGIRO doen het goed.

De voorbije weken hebben enkele aandelen écht een groot verschil gemaakt in onze portefeuille.

1. MICRON

Micron doet het extreem goed. Het is voor ons een grote positie met 88 aandelen gekocht voor gemiddeld $45, maar met een huidige koers van $73,30 hebben we op dit aandeel het grootste nominale rendement tot nu toe. Ik verkoop van dit aandeel nog niets, gezien mijn geloof dat Micron nog heel wat upside heeft.

Micron aandelen

2. Qualcomm

Nog een HODL-aandeel. Spijtig genoeg een kleine positie, maar wel ééntje dat ook extreem sterk blijft presteren. Bijna 100% return in USD, spijtig genoeg zakt die verder door…

Qualcomm aandelen

3. Corporacion America Airports

Op dit aandeel hebben we heel erg veel getrade, en dat heeft deze week écht zijn vruchten afgeworpen. Een verlenging van een concessie zorgde voor een 75% updag, en ik heb bijna mijn hele positie verkocht op de weg naar boven. In totaal hebben we op deze positie ondertussen een nettowinst van €1590 weten te boeken, en is onze positie ondertussen gedaald tot nog 100 aandelen. We zoeken een nieuw entrypunt onder de $4.

CAAP Corporacion America Airports SA aandelen

Al bij al een droomstart natuurlijk om zo’n enorme runup mee te mogen maken in je eerste “poging” op de beurs. We bouwen rustig verder en hopelijk komt het niet snel allemaal keihard naar beneden gedoken… 😉

HUIDIGE STAND VAN ZAKEN:

Laatste update: 05/12/2020
Origineel geïnvesteerd: €135.250,00
Totaal in cash: €3.274,38
Waarde effecten: €155.391,23
Totaal vermogen: €158..665,61
Totaal resultaat: +17,31% | +€23.415,61

Visueel overzicht

visueel overzicht aandelenportefeuille

resultaat evolutie aandelenportefeuille

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.