Weekendupdate 7: 11/07/2020 – Goeie week op de beurzen zelfs met groeiende COVID-angst in de VS

Voor de tweede week op rij doen de beurzen het goed, zelfs met een groeiende angst voor de vele honderdduizenden nieuwe COVID-19 gevallen in de VS. Het blijft een beetje raar; maar de FED en de ECB drijven de markten verder omhoog zonder een echte duidelijke downside voor beleggers. Ook wij blijven gewoon rustig kleine hoeveelheden cash omzetten in equities met voldoende cash on the sideline voor wanneer we een echte dip zouden nemen.

Zoals gewoonlijk krijgen jullie met deze weekendupdate een kort overzicht van de prestaties en de nieuwe toevoegingen aan onze portefeuille.

De aan- en verkopen van deze week

  1. Op maandag kochten we voor een klein bedrag een Nasdaq Biotech ETF.
  2. Op donderdag vonden we een buy voor Berkshire Hathaway en kochten we ook nog een kleine hoeveelheid extra S&P500 ETF.

Dividenden van deze week

Een mooie week met twee aangename dividenden: we ontvingen €32,25 voor onze aandelen AT&T en maar liefst €49,41 voor onze 94 AXA-aandelen.

Plannen voor de komende week

Berkshire Hathaway na drie vermeldingen hier eindelijk opgevist. Geen UK ETF’s gekocht. Deze week proberen we wat fysiek goud toe te voegen, en blijven we Amazon en Alibaba in ’t oog houden in de hoop om een kleine dip te zien. Als Euronav terug richting de €7 zou gaan gaan we ook daar weer aankopen.

Nieuwe stortingen

We voegden deze week €2.000 toe aan onze portefeuille. De helft ging naar BinckBank, de andere helft naar onze nieuwe DEGIRO account. Na de extra toevoeging vorige week was dit dus logisch.

In de komende week is het doel weer rond de €5.000 toe te voegen.

Het snelle overzicht van de week

  • Origineel geïnvesteerd: €57.500,00
  • Totaal ongeïnvesteerd in cash: €133,88
  • Waarde effectenportefeuille: €57.825,37
  • Totaal vermogen: €57.959,25
  • Totaal resultaat: +0,86% | +€459,25

Het visuele overzicht

See you guys next week! 🙂

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.