Weekendupdate 11: 08/08/2020 – Mooie recovery en veel actie

Superleuke week voor onze portefeuille. Heel wat transacties, heel wat leuke bewegingen en in general ook heel wat recuperatie na vorige week. Het feit dat we terug “in the green” komen is natuurlijk ook heel erg leuk.

Zoals gewoonlijk krijgen jullie met deze weekendupdate een kort overzicht van de prestaties en de nieuwe toevoegingen aan onze portefeuille.

De aan- en verkopen van deze week

 1. Allereerst verkochten we onze DEGIRO positie Royal Dutch Shell met een kleine winst weer terug.
 2. Diezelfde dag verkochten we ons eerste deeltje van 100/229 aandelen ZAGG. De rest verkochten we later op de week met nog wat meer winst.
 3. We verkochten ons aandeel GOOGL (Alphabet Inc) met een kleine winst, op basis van wat misinformatie. We zoeken ASAP een nieuwe entry voor dit aandeel. Een foutje op basis van een oud artikel op Tijd.be.
 4. We kochten in op New Relic, een gehavend bedrijf maar wel nét na een extreme drop van het aandeel. Een gokje, zowaar.
 5. We maakten gebruik van wat wispelturige communicatie van Donald Trump om Alibaba Group aan te kopen met een 5% discount. Zeer kleine positie, we zoeken nog nieuw entries.
 6. We kochten tien aandelen Waste Connections zeer dicht bij hun all-time high.

Dividenden van deze week

We ontvingen een klein dividend John B. Sanfilippo & Son van zo’n €15.

Plannen voor de komende week

We houden de markt verder in ’t oog. Als er nog meer China-troubles komen zou dit voor ons wel eens een entry kunnen zijn voor nog meer exposure in de Chinese markt.

Nieuwe stortingen

Na de €9.000 van vorige week hielden we ons deze week zoals beloofd rustig. We voegden €1.000 toe aan onze portefeuille om het totaal geïnvesteerde bedrag op €76.000 te brengen.

Het snelle overzicht van de week

 • Origineel geïnvesteerd: €76.000,00
 • Totaal ongeïnvesteerd in cash: €1.624,37
 • Waarde effectenportefeuille: €75.305,83
 • Totaal vermogen: €76.930,20
 • Totaal resultaat: +1,55% | +€930,20

Het visuele overzicht

EVOLUTIE PORTEFEUILLE ACHT AUGUSTUS 2020

Binck Bank acht augustus 2020

DEGIRO acht augustus 2020

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.