Intel: onze “grote” aandelenpositie die we vergaten in ons overzicht…

intel logoNa het maken van mijn overzicht vorige week besefte ik plots: ik heb eigenlijk Intel over het hoofd gezien. De chipmaker die vooral bekend is voor zijn CPU’s, maar eigenlijk zoveel meer doet, heeft een heel erg moeilijk jaar achter de rug, en het aandeel zakte recent terug onder de $50. Voor mij het moment om in te springen voor de lange termijn.

Op Binck kocht ik 40 aandelen met een prijs na kosten van $49,66. De bedoeling is hier duidelijk: long term groei, ik geloof namelijk niet dat Intel zijn koppositie zomaar aan AMD zal afstaan zonder een mooi gevecht.

Bij Degiro, een stuk goedkoper om te traden dan Binck voor Amerikaanse aandelen, kocht ik ondertussen ook al 55 aandelen Intel met een gemiddelde prijs van $47,94. De bedoeling is om die positie eventueel nog aan te vullen moest Intel nog onder de +/- $44 terechtkomen.

Ik geloof heel erg in Intel voor de lange termijn, en 95 aandelen met een huidige waarde van €38,39 wil dus eigenlijk zeggen dat Intel zeker ook één van mijn grootste posities is geworden ondertussen.

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.