Geen aankopen meer gedaan; ik wacht even af

We zijn er niet in geslaagd om ons volledige budget van €25.000 snel deployed te krijgen op de markt. De rally van de voorbije weken gaat gewoon door, en steeds meer lijkt het erop dat we een grote correctie gaan mogen verwachten, zelfs met de fiscale stimulus die zowel in Washington als in Frankfurt werden gecommuniceerd. De enorme rebound die echt op een v-shaved recovery begint te lijken op de markt; maar minder in de reële economie maakt ons wel wat bezorgd. We blijven dus met heel wat cash aan de zijlijn momenteel, maar het lijkt ons momenteel de beste keuze.

Hoe dan ook is het een prachtige eerste week geweest voor onze aandelenportfolio. Vooral de Europese aandelen doen het extreem sterk, en in combinatie met de grote inhaalbeweging van de Euro op de Dollar maakt dat onze winst voor een groot deel daar te halen valt. Sterkste aandelen voor ons zijn Kinepolis Group, AB Inbev, Royal Dutch Shell en Zurich Insurance Group. In de VS doen Qualcomm, US Bancorp, WP Carey en Micron het goed.

De kans is groot dat we wachten met aankopen tot er een algemene dip aankomt. Tot dan houden we het bij updates van ons bestaand portfolio; en zoeken we hier en daar eventueel wat korte-termijn opties.

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.