Rood dagje, enkele aankopen…

Een rode dag zowel op de beurs als in ons kleine portfolio. De USD zakt ook verder weg tegenover de Euro wat natuurlijk niet goed is voor onze bottom line.

Toch vandaag ook enkele aankopen gedaan met verse cash die we toevoegden aan ons portfolio: we kochten Altria Group (50 aandelen aan $41,90), Walt Disney (15 aandelen aan $122,90) en Heijmans NV (288 aandelen aan €6,50).

Heijmans dook verder het rood in doorheen de dag, om af te sluiten op €6,33. Natuurlijk spijtig dat we daar allesbehalve de bodem hebben gekocht vandaag. Toch is Heijmans een gezonde onderneming met een zeer sterke financiële basis: voor ons is dit dus een long term hold.

Altria is een sterk bedrijf met een mooi dividend dat blijft aangroeien. Hoewel we oprecht geloven dat de tabaksindustrie op lange termijn geen mooie toekomst heeft is Altria zo winstgevend dat het dividend en de mogelijkheid om te investeren in nieuwe technologieën dit toch een zeer interessant bedrijf maakt.

Walt Disney Co hoef ik niemand voor te stellen. We zochten nog een stabiel bedrijf in de entertainment-sector; en we verkozen hier Walt Disney over Time Warner of MGM omdat de diversificatie binnen Disney zo groot is.

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.