Turbulent dagje: twee Europese aankopen

binckbank logoHet was best een turbulent dagje, vooral op de Amerikaanse beurzen. In afwachting van Trump’s persconferentie over China en Hong Kong verloren deze beurzen snel heel wat terrein, maar toen bleek dat “The Donald” het rustig hield volgde een snelle rebound richting closing van gisteren. Voor ons bleef de schade alvast zeer beperkt. Ik maak hoe dan ook dit weekend een roundup van de eerste week en de status van ons portfolio.

Qua aankopen was het vandaag erg rustig. Ik deed twee transacties, maar voor iets grotere bedragen. Ondertussen is duidelijk dat de kosten op BinckBank wel meevallen; maar dat aankopen rond de €2.000 natuurlijk een stuk minder geïmpacteerd worden door de kosten die worden aangerekend. Ik zal dus hier en daar proberen iets grotere aankopen te doen om de impact van deze kosten te beperken.

On the the exciting stuff: ik kocht vandaag twee aandelen – Royal Dutch Shell en AB Inbev.

aankopen 29 mei

Ik plan zeker nog een aantal energie-aandelen te kopen in de komende maanden – op de radar staan momenteel vooral Duke Energy en Dominion Energy Inc.

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.