€30.000 Barrière doorbroken…

bullHet gaat nog steeds zeer goed op de beurs, maar toch begin ik me hier en daar steeds meer vragen te stellen bij de valuaties van sommige bedrijven. De gemiddelde P/E blijft maar stijgen; en zelfs op slecht nieuws van de Amerikaanse economie en een enorme tweede COVID-golf in Europa lijken de beurzen gewoon door te stomen tot nieuwe all-time-highs elke week. Ik blijf momenteel volledig invested, omdat ik niet pretendeer slimmer te zijn dan de markt; maar ik probeer wel nog steeds zoveel mogelijk écht goeie bedrijven te kiezen – en niet te vallen voor de val die veel van de hype-stocks potentieel kunnen betekenen…

Sinds het einde van deze week hebben we op papier €30.000 winst gemaakt sinds we eind mei begonnen op de beurs. Dat is een waanzinnig resultaat natuurlijk; maar ik maak me geen illusies – het is en blijft “op papier”.

Huidige stand van zaken

Origineel geïnvesteerd: €143.000,00
Totaal in cash: €305,35
Waarde effecten: €173.037,07
Totaal vermogen: €173.342,42
Totaal resultaat: +21,22% | +€30.342,42

De portefeuille heeft nog steeds voor een groot deel dezelfde grootste posities; maar door de enorme prestaties van enkele semiconductors én een tweede aandeel Amazon is er toch een kleine verschuiving van de koplopers. Hieronder een klein overzicht van de grootste posities in onze portefeuille.

  1. Micron Technology Inc: €5.857,23
  2. Amazon.com: €5.143,81
  3. Intel Corp: €4.997,34
  4. Facebook Inc: €4.558,79
  5. Alphabet Inc: €4.278.85
  6. Alibaba Group Holding: €4.030,79

Het is en blijft dus een heel tech-heavy lijstje hierboven. We hebben wél al heel wat meer cyclische value gekocht, maar die posities zijn vaak meer gespreid. Binnenkort kom ik zeker nog eens terug met een breder overzicht van mijn hele portefeuille inclusief de ETF’s waarin ik geïnvesteerd heb.

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.