Weekendupdate 3: 13/06/2020 – Back in the red

Na wat we een geweldige eerste week van juni kunnen noemen hebben we deze week toch wel heel wat van die euforie weer mogen opbergen. Tot donderdag ging het crescendo; maar toen kwam er een stevige sell-off; die volgens mij vooraal door sentiment werd gedreven.

Onze laatste aankopen doken daardoor stevig in het rood; maar ook enkele sterke posities van vorige week gingen terug in de min.

Ik benadruk graag dat dit voor mij niet alleen niet problematisch is, maar ook perfect verwacht en geen reden tot paniek is. Ja, mijn portfolio kan in de komende maanden zeker een stevige dip nemen – die kans is er zeker. Maar: de aankopen die we doen doen we op basis van zoveel mogelijk goede informatie; en de bedoeling is duidelijk: proberen goeie assets aan te kopen aan goeie prijzen; en over de komende jaren mooie rendementen te halen. Onze short term results zijn leuk om op te volgen, maar niet zo extreem relevant, gezien onze uiteindelijke doelstellingen.

De aan- en verkopen van deze week

We voegden heel wat cash toe aan onze BinckBank account, zoals gepland, en dat werd weer snel in actie gebracht. We deden heel wat aankopen – er werden geen effecten verkocht. Een overzicht van de aankopen:

 1. PhosAgro: Een kunstmest-speler uit Rusland.
 2. Vanguard FTSE All-World Hi Div Yld: Hier wisten we deze week spijtig genoeg de absolute top te kopen.
 3. The Walt Disney Company: geen introductie nodig.
 4. Altria Group Inc: een tabaksgigant.
 5. Heijmans NV: een grote bouwspeler uit Nederland.
 6. Euronav: een olie-rederij uit Antwerpen.
 7. Realty Income: een commerciëel vastgoedbedrijf uit de VS met maandelijkse dividenduitkeringen.
 8. iShares MSCI Europe UCITS ETF DIST: Europese ETF die goed gespreid is.
 9. iShares Core S&P 500 UCITS ETF (USD): Een S&P 500 ETF.

Dividenden van deze week

We wisten 4 dividenden op te tekenen. AB Inbev, Onze FTSE Hi Div Yld ETF, Altria Group en Service Corp Int.

Plannen voor de komende week

We plannen nog zo’n €5000 cash ter beschikking te hebben deze week, en proberen opnieuw een instap te zoeken voor Solvay, American Express en de  iShares Edge MSCI USA Momentum Factor ETF.

Impact van de USD op ons portfolio

De USD zakte verder weg tegenover de Euro, zoals we ook wel hadden verwacht. Dit blijft een beetje druk zetten op ons rendement; maar dit blijft een belangrijk deel van onze strategie. Zoals jullie ook weer deze week zien blijven we Amerikaanse assets in USD aankopen.

Nieuwe stortingen

We voegden €11.750 toe aan onze rekening deze week. Het geïnvesteerde kapitaal in onze portefeuille is dus gestegen tot €37.750.

Het snelle overzicht van de week

 • Origineel geïnvesteerd: €37.750,00
 • Niet-geïnvesteerd kapitaal: €277,30 (€ 46,64 | $ 260,74)
 • Waarde effectenportefeuille: €36.837,88
 • Totaal vermogen: €37.115,19
 • Ongerealiseerd resultaat (ex-forex): -1,19% | -€444,67
 • Totaal resultaat: -1,68% | -€634,81

Het visuele overzicht

weekendoverzicht 03a

weekendoverzicht aandelenportfolio juni 2020

Onze eindconclusie van vorige week luidde: “Al dit goede nieuws wil niet zeggen dat ik me geen zorgen maar over een potentiëel aggressieve correctie. Ik denk niet dat we in een bubble/crash scenario zitten; maar de reële economie is nog niet back to normal; en zelfs met al de Quantitative easing (QE) die we zien; heeft de reële economie ook zijn rechten.” We hebben deze week duidelijk een matige timing gehad voor onze aankopen; maar long-term hopen we dat deze inkoopmomenten toch OK blijken. We shall see!

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.