Weekendupdate 8: 18/07/2020 – Ondanks COVID-angsten stijgen we verder

Het begint een beetje normaal te worden. Steeds meer angstige berichten over COVID-19, zowel in de VS als hier in België – maar de beurzen geven weinig prijs. Tegelijkertijd lijkt de cyclische trade richting non-stay-at-home stocks zich ook verder te zetten met een stevige correctie op de big tech stocks in de voorbije week.

Zoals gewoonlijk krijgen jullie met deze weekendupdate een kort overzicht van de prestaties en de nieuwe toevoegingen aan onze portefeuille.

De aan- en verkopen van deze week

  1. De enige aankopen deze week deden we op dinsdag tijdens de enige echte dip van de week. Aangenaam natuurlijk om deze eens écht goed te timen. We gingen voor Fraport op aanraden van Sven Carlin; en staken ook nog eens €1.000 extra in twee ETF’s bij Degiro: een Nasdaq en een FTSE ETF.
  2. Deze week deden we ook een verkoopactie. We verkochten 1750 van onze 3500 aandelen Tetra Technologies met een winst van 41%. Met de resterende 1750 aandelen hopen we nog heel wat extra upside te nemen met een zeer klein vermogensrisico. We hebben onszelf beloofd om bij dit soort snelle stijgingen af en toe voldoende winst te nemen en ons niet te laten vangen door al te veel FOMO.

Dividenden van deze week

We kregen deze week één dividend binnen: we ontvingen voor onze 15 aandelen Philip Morris International Inc een brutodividend van $1,17 per aandeel goed voor $17.55.

Plannen voor de komende week

We houden vanzelfsprekend Euronav verder in ’t oog. Euronav heeft er een mooie week opzitten; en ik voel best wat anticipatie van een nieuw dividend aankomen. Indien we richting de €9 gaan zullen we ook hier waarschijnlijk een klein deel van onze positie terug verkopen en deze wat meer in lijn brengen met de rest van de portefeuille.

We houden ook BIO-key International, Inc in ’t oog. Via Seeking Alpha werden we op een opportuniteit hier gewezen vorige week. Ondertussen schoot het aandeel stevig omhoog; maar volgde ook een agressieve correctie. Wij hopen op een entry rond de $0,80.

Nieuwe stortingen

We voegden deze week niet de volledige €5.000 toe aan onze accounts. We hielden op een toevoeging van €2.500 op BinckBank en €1.000 bij DEGIRO. We plannen volgende week €4.000 toe te voegen aan onze portfolio; maar dit kan veranderen moesten we deze week een auto verkocht krijgen – die dure hobby droppen zou toch wat extra fondsen moeten vrijmaken, natuurlijk. 😉

Het snelle overzicht van de week

  • Origineel geïnvesteerd: €61.000,00
  • Totaal ongeïnvesteerd in cash: €1.724,47
  • Waarde effectenportefeuille: €60.535,79
  • Totaal vermogen: €62.260,26
  • Totaal resultaat: +2,25% | +€1.260,26

Het visuele overzicht

Overzicht TOTAAL

Binck 18/07/2020

Binck Effecten 18/07/2020

Degiro Totaal 18/07/2020

Een mooi resultaat en een fijne winstname op Tetra Technologies zonder daar volledig afstand van te moeten doen. Leuk zo! 🙂

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.