4 Aankopen op eerste bounce: klein beetje mispakt

Op vrijdag was er een sterke bounce na de dramatische donderdag, zowel in Europa als in de VS. In mijn eerste kennismaking met FOMO op de beurs heb ik daar iets te snel gehandeld; en denk ik voor het eerst echt slecht getimed intraday.

Ik kocht wel vier posities die ik graag wou hebben; dus long-term maak ik me daar weinig zorgen over.

Als eerste kocht ik aandelen in het Antwerpse Euronav. Euronav is een internationale scheepvaartgroep met hoofdkwartier in onze mooie metropool, die transport- en andere diensten verzorgt voor de olie-industrie. Euronav is financiëel goed uit de coronacrisis gekomen, en CEO Hugo De Stoop is het soort leider waar ik wel in geloof. Ik kocht 220 aandelen aan €8,95. Maandag is de ex-dividend datum voor Euronav, en dit zou een zeer mooi Q1 dividend van 2020 moeten worden. I’ll keep you posted!

Als tweede effect kocht ik Realty Income, een populair dividendaandeel dat zelfs “The Monthly Dividend COmpany” als slogan van het bedrijf heeft. Normaal zou ik van zoiets ver wegblijven, maar de financials zijn eigenlijk gewoon goed. Een gestaag groeiende revenue, diversificatie zowel geografisch als qua types vastgoed én zelfs met hun stevig dividend voldoende herinvestering in hun eigen portfolio. Dit aandeel ging vrijdag even terug richting $61,50; ik plaatste een limit order op $60,35 voor 35 aandelen, en toen nam het een plotse dip naar $58. Duidelijk de bodem gemist dus; maar het aandeel sloot af op $60,43 – dus an sich ook niet dramatisch.

Als laatste kocht ik nog in op 2 ETF’s.

De eerste is de iShares MSCI Europe UCITS ETF DIST. Dit is een goed gediversifiëerde ETF met heel wat sterke pharma-, financiële-, consumentengoederen- en industriële bedrijven. Gekende namen die meer dan 1% van deze ETF op zich nemen zijn onder andere NESTLE, ROCHE, NOVARTIS, ASML, SAP, LVMH, Sanofi en GlaxoSmithKline. Dit is een uitkerende ETF, dus we verachten hier ook per kwartaal een geconsolideerd dividend te ontvangen. We kochten 101 shares aan €22,05.

Als tweede kochten we ons in in een S&P 500 ETF op het moment van deze kleine dip. Deze herbeleggende ETF doet geen uitkeringen; en dividenden zullen we dus hier niet in cash mogen bijschrijven. We kozen voor de iShares Core S&P 500 UCITS ETF (USD) omdat deze de absoluut laagste kosten heeft in de groep S&P 500 ETF’s. We kochten 6 shares aan $303.

Wij gaan NIET traden in deze markt. Ik heb geen enkele illusie dat ik de markt kan verslaan; en mijn investeringsaanpak blijft dus hetzelfde: goede assets zoeken en proberen een correcte prijs te betalen. Als we tijdelijk verder wegzakken is dat niet mijn grootste zorg: onze bedoeling is om te blijven investeren en écht op de lange termijn te mikken. Hopelijk lukt ons dat.

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.