Weekendupdate 4: 20/06/2020 – Enkele uitschieters & terug positief.

Een boeiende week op de beurs voor ons die helemaal op ’t einde toch nog een dipje nam waarin we een heel deel van onze winst moesten loslaten. Hoe dan ook een leuke week met een eindresultaat dat ons terug in het groen trekt over de gehele portfolio. We waren ook weer redelijk actief deze week met enkele aankopen in het eerste deel van de week.

Zoals elke week benadruk ik ook deze keer dat deze short term results niet superbelangrijk zijn. Ik vind het leuk om jullie updates te geven elk weekend; maar ons doel blijft duidelijk: op lange termijn een sterke portefeuille uitbouwen met mooie resultaten binnen een paar jaar; niet binnen een paar weken.

De aan- en verkopen van deze week

  1. AXA SA: Een verzekeringsgroep en vermogensbeheerder uit Frankrijk, die wereldwijd tot de grootste in zijn branche hoort.
  2. AT&T: een Amerikaanse telecomreus die gekend staat als een betrouwbare dividenduitkeerder.
  3. ArcelorMittal: De grootste staalproducent ter wereld.

Op al deze aandelen staan we na die kleine dip op het einde van de week beperkt in ’t rood.

Dividenden van deze week

Geen dividenden zichtbaar in onze account; al hebben we wél de ex-dividend datum van Q12020 Euronav gehaald – die verwachten we één van de volgende weken te zien verschijnen.

Plannen voor de komende week

We hebben ons goed aan onze planning gehouden van vorige week; en verwachten deze week zo’n €2.500 à €3.000 toe te voegen aan onze portefeuille. We hopen vooral op enkele posities wat toe te kunnen voegen deze week: Johnson&Johnson; Microsoft, Kinepolis, Facebook & Alphabet zijn zeker kanshebbers als er een mooi koopmoment komt.

Impact van de USD op ons portfolio

Een klein beetje recuperatie van de USD deze week. Mid-term verwachten we nog steeds dat de USD een beetje zal verder wegzakken.

Nieuwe stortingen

We voegden zoals voorspeld €5.250 toe aan onze portefeuille waardoor we nu het totaal geïnvesteerde kapitaal tot €43.000 hebben opgetrokken.

Het snelle overzicht van de week

  • Origineel geïnvesteerd: €43.000,00
  • Niet-geïnvesteerd kapitaal: €581,21 (€ 505,28 | $ 85,12)
  • Waarde effectenportefeuille: €42.553,57
  • Totaal vermogen: €43.134,78
  • Ongerealiseerd resultaat (ex-forex): +0,82% | +€345,22
  • Totaal resultaat: +0,31% | +€134,78

Het visuele overzicht

Overzicht 20-6

overzicht 20/6/2020

Een mooi weekoverzicht om te maken. We hebben nog heel wat te realiseren dividenden staan, én we kruipen terug in het groen – altijd leuk. Vertex Pharmaceuticals en WP Carey Inc presteren zeer sterk; twee vroege aankopen die nu toch stevig het groene licht hebben gezien. Aangenaam!

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.