Weekendupdate 6: 04/07/2020 – Mooie recovery; nu ook op DEGIRO

Leuke week na een vreselijke sell-off vorige week. We herstellen volledig en voegden daarnaast ook een DEGIRO-account toe aan ons portfolio met als doel tegen lagere kosten wat kortere trades te overwegen en/of long-term in ETF’s te investeren voor kleine bedragen zonder kosten. Aangenaam!

Zoals gewoonlijk krijgen jullie met deze weekendupdate een kort overzicht van de prestaties en de nieuwe toevoegingen aan onze portefeuille.

De aan- en verkopen van deze week

  1. We kochten 3500 aandelen TETRA Technologies aan $0,52. Dit was één van de bedrijven die we écht hadden getipt in vorig weekendoverzicht.
  2. Op 1 juli voegden we 13 aandelen Hershey Foods toe aan onze portefeuille aan een prijs van $129,66.
  3. Op dezelfde dag kochten we net voor closing ook nog 19 aandelen Prosus NV aan €82,76.
  4. Onze laatste aankoop van de week waren 12 units van de iShares Core DAX ETF bij DEGIRO aan €107,00.

Dividenden van deze week

Zowel US Bancorp als Realty Income keerden een klein dividend uit deze week.

Plannen voor de komende week

Berkshire Hathaway en Empire State Realty Trust staan nog steeds op onze lijst. Ook enkele UK ETF’s zouden niet misstaan.

We plannen ook weer zo’n €5.000 toe te voegen aan onze portefeuille.

Nieuwe stortingen

Het nieuwe totaal geïnvesteerde bedrag is gestegen tot €55.500,00. Dit wil zeggen dat we €8.000 hebben bijgestort; €3.000 meer dan verwacht – dit gedeelte ging specifiek naar DEGIRO.

Het snelle overzicht van de week

Nu we twee accounts hebben is sommige data niet meer zo simpel om te delen. Ik hou het dus bij de meest cruciale geconsolideerde cijfers die je hieronder kan zien.

  • Origineel geïnvesteerd: €55.500,00
  • Totaal ongeïnvesteerd in cash: €2.227,73
  • Waarde effectenportefeuille: €53.256,17
  • Totaal vermogen: €55.483,90
  • Totaal resultaat: -0,03% | -€16,10

Het visuele overzicht

Terwijl COVID-19 in de VS welig tiert lijken de beurzen zich daar weinig van aan te trekken. Ik maak me geen illusies: things can change very quickly. Ik verwacht de komende maanden mijn privéwagen te verkopen en zo wat extra fondsen ter beschikking te krijgen – ik hou dus voldoende cash op de zijlijn voor moest er terug een crash aankomen. Tot dan blijf ik rustig posities vergroten en/of toevoegen.

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.