Weekendupdate 2: 06/06/2020

Wat een week! Hoewel er de hele week op Bloomberg werd geroepen dat vrijdag alles keihard naar beneden ging komen door de nakende info over de werkloosheidscijfers in de VS; blijken alle analisten de bal op dat vlak volledig misgeslagen te hebben. Toen duidelijk werd dat er niet zo’n 6 miljoen banen extra verloren waren gegaan in mei, maar eerder zo’n 2.5 miljoen mensen terug op de payroll kwamen; reageerden de beurzen sterk; zelfs na een hele week van groene grafieken.

De grootste winnaars in onze portefeuille deze week waren AB Inbev, Kinepolis Group, Royal Dutch Shell en US Bancorp. De grootste daler was duidelijk Vertex Pharmaceuticals, ik vrees dat we daar misschien wel eens een piek gekocht kunnen hebben. Onze Tech-stocks zakten een beetje weg; maar dat is volledig in lijn met de rest van de markt.

De aan- en verkopen van deze week

  1. We verkochten Yamana Gold met een gezonde winst aan $5,49. Ondertussen zakte dit aandeel weg tot $4.80 op vrijdag om uiteindelijk te sluiten op $5.02.
  2. We kochten ons in in onze eerste ETF, waarmee we exposure op de Chinese markt toevoegen aan ons portfolio.

Dividenden van deze week

Onze 15 aandelen QUALCOMM leverden een dividend op van $0,65 per aandeel.

Plannen voor de komende week

Als er een goed moment aankomt plannen we aankopen in enkele aandelen en ETF’s: Solvay, American Express, iShares Edge MSCI USA Momentum Factor ETF, SPDR Portfolio S&P 500 Growth ETF, Invesco S&P 500® High Dividend Low Volatility ETF en de iShares Core Dividend Growth ETF.

Impact van de USD op ons portfolio

De USD zakte stevig weg ten opzichte van de Euro deze week. We verwachten op korte termijn dat dit nog wel wat verder kan gaan. Dit is niet goed voor onze directe returns; maar zoals jullie weten hebben we de lange termijn in het achterhoofd en blijft de USD hedge belangrijk in onze portefeuille.

Nieuwe stortingen

We voegden €1.000 toe aan onze rekening. Het geïnvesteerde kapitaal in onze portefeuille is dus gestegen tot €26.000.

Het snelle overzicht van de week

  • Origineel geïnvesteerd: €26.000,00
  • Niet-geïnvesteerd kapitaal: €5.848,35 (€ 2.825,99 | $ 3.424,33)
  • Waarde effectenportefeuille: €21.312,63
  • Totaal vermogen: €27.160,97
  • Ongerealiseerd resultaat (ex-forex): +6,55% | +€1.309,70
  • Totaal resultaat: +4.46% | +1.160,97

Het visuele overzicht

Weekendoverzicht 2 Aandelenportfolio 6 Juni 2020

Al dit goede nieuws wil niet zeggen dat ik me geen zorgen maar over een potentiëel aggressieve correctie. Ik denk niet dat we in een bubble/crash scenario zitten; maar de reële economie is nog niet back to normal; en zelfs met al de Quantitative easing (QE) die we zien; heeft de reële economie ook zijn rechten. Ik blijf zo volledig mogelijk invested, maar probeer me wel wat in te dekken, en een goede spreiding blijft het hoofddoel.

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.