Cassava Sciences Inc: een droomverhaal

Op 6 januari 2021 kocht ik mijn eerste deeltje Cassava Sciences Inc op DEGIRO. Op basis van dit artikel op SeekingAlpha dipte ik mijn tenen met 200 aandelen gespreid over twee transacties:

cassava eerste aankopen

Cassava Sciences Inc LogoHet aandeel maakte meteen na de tweede aankoop een sprong omhoog, waardoor ik (veel te snel) een deel van mijn positie verkocht. Gelukkig kocht ik bij een volgende dip terug in tussen $10 en $19.

In februari schoot het aandeel even naar $115. Ik verkocht toen een zeer klein deeltje van mijn positie om vanaf dan een “echte freeroll” te hebben. Zelfs al gaat Cassava naar $0 – mijn winst werd veilig gesteld.

Ondertussen is Cassava dé winnaar in mijn portefeuille geworden. Het aandeel ging vorige week terug boven de $100 – en ik verkocht weer een heel deel van mijn positie. Ik heb ondertussen nog 146 aandelen met een huidige waarde van rond de $100, wat van Cassava Sciences mijn grootste positie maakt, zelfs nadat ik al heel wat aandelen heb verkocht. met een totale winst van zo’n €15.000 op dit éne aandeel (en een originele aankoop van €1200) ben ik superblij dat ik dit aandeel een kans heb gegeven, natuurlijk.

Ik blijf ondertussen rustig stukjes verkopen op dagen dat het aandeel sterk stijgt. Door de winstnames op Cassava Sciences Inc kan ik rustig DCA’s uitvoeren op value-aandelen zoals BABA en Intel. Een échte lucky blessing voor de hele portefeuille, dus!

aandelenportfolio
admin@aandelenportfolio.be
Als zelfstandig ondernemer was ik tot voor kort overtuigd van één ding: investeren doe je het best in jezelf! Mijn persoonlijke financiële situatie was dus tot enkele jaren geleden volledig afhankelijk van de resultaten van mijn eigen onderneming. Op deze site volg je mijn eerste stappen op de beurs en de uitbouw van mijn aandelenportfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.